12.01.2016

Pilates Yoga Deneyimlerim


 
Son 2 aydır düzenli olarak yoga-pilates yapıyorum. Ben de kendime inanamıyorum çünkü cidden yapıyorum. Zayıflama amacım yok aslında, zira bol bol yiyorum. Ancak yine de insanın vücudunda bir sıkılaşma esneklik oluyor. Hani görürüz 3 hafta önce bu hareketi yapamıyordum, 3 hafta sonra yapıyorum fotoğrafları vardır ya aynen öyle.  

 
 
Neler değişiyor?

Yoga ve pilates sayesinde, ki birebir hangisi sayesinde bilemiyorum çünkü ikisi birlikte gidiyor, kadınsal rahatsızlıkların %95 oranında azaldığını fark ettim. Bunu oranlamadım tabi ki öylesine attım ama bu benim yaşam standardımı oldukça yükseltti inanın. Her ayın belirli dönemlerinde sırf bunun stresi, ağrısı yüzünden yapamadığım, dışarıya çıkmaya üşendiğim oldu, çalışamadığım oldu. Hatta öncesinde yaşanılan moral bozukluğu bile şaşırtıcı bir şekilde azalıyor. Büyük ihtimalle bunu sağlayan spor yaparken endorfin salgılamamız ve kasları büyük ölçüde çalıştırıp rahatlamamız.  
 

Bir diğer güzelliği hiç kilo vermeyip üstüne kilo almama rağmen –bu tamamen benim kışları gelen aşırı yemeye olan düşkünlüğümden kaynaklanıyor- kıyafetlere tabi ki daha rahat giriyorum ve içinde daha güzel duruyorum. Ay vallahi çok gizel J
 

 
 
Uyku problemim pek yok aslında, sağlam uyurum ama spordan sonra tabi ki de daha rahat uyumak tartışılmaz bir gerçek. En azından uyku sırasındaki tedirginlik, hafif uykuya geçme sıklığı azalıyor. Sabah daha dinç kalkılıyor.
 

Ah sabah yogası!
 

Bir türlü beceremediğim olay işte bu! Sabah kalkıp kaslarımı gevşetmek ve güne zinde başlamak istiyorum ancak işe yetişmem için sabah 6:30 da kalkmam gerekiyor ve bunu bir türlü başaramıyorum. İşte bunu da başarabilirsem über süper olacak. İlerde inşallah beğendiğim, özendiğim, ağzımın suları aka aka izlediğim pozisyonları yapıp buraya da fotoğraflayacağım az daha bekleyin.

4 yorum:

  1. süpersin ben de kış başında bi heves ettim yogaya ama sonra hareketleri inceleyince otur dedim oturduğun yere:) tebrikler valla merakla bekliyorum fotoları..
    geleceginpatronu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa hemen her hareketi yapman gerekmiyor ki, yavaş yavaş oluyor. Tek yapman gereken düzenli yapmak, vazgeçmemek. Devam ettikçe koyacağım fotoğraflarımı :)

      Sil
  2. Merhabalar, blogumda çekiliş düzenledim, seni de beklerim:)
    geleceginpatronu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. ne güzeel kutlarım. hiç doğada yaptın mııı :)

    YanıtlaSil