29.01.2016

ocak ayı felaketleri akrobasi ve yoga

t


Tabi ki benim de ocak ayından güzel beklentilerim vardı, bunların başında da sağlık ve huzur falan geliyordu, ta ki kronik gribe yakalanana kadar.
2016 yılına çok şekil, afili bir griple giriş yaptım, bu giriş öylesine hızlı, öylesine sükseliydi ki bir ay boyunca beni bırakmadı. Oysa ki akrobasiye kayıt yaptırmış, kabile dans adlı bir atölyede çok eğlenceli bir şekilde devam ediyordum.

Yani yetenekli olduğum da söylenemez ancak  8 kişilik ekipten geriye kalan 5 kişiden biri olmam, yıllarca güçsüz kollarımdan çekmiş biri olarak tam güvenimi kazanmama yarıyordu ki işte maalesef grip yüzünden yattım. Hatta ilk bir kaç hafta gribin beni etkilemesine aldırmadan gittim ama sonuç “daha fazla ve yoğun grip” oldu. Bu yüzden çok fazla devam edemedim.

atölyeden bir kare


Öğrenilenler: akrobasi gerçekten görüldüğü kadar zormuş, insanın kendini kaldırabilmesi o kadar da kolay değilmiş. Bedeni gerçekten güçlendirebilmek için pilates ve yoga haricinde fitness, ağırlık, koşu ve bunlara bağlı kondüsyon arttırıcı çalışmalar da gerekiyormuş. Dumblelarla aramız, kötü olmamalıymış. Emin olun her yeni çalışma bedeniniz hakkındaki farkındalığınızı arttırıyor bu nedenle tek çalışma alanına bağlı kalmamanızı şiddetle öneriyorum naçizane.

Ocak ayının bir güzelliği de annemin geri geri gelen bir aracın kurbanı olup bacağını kırması oldu. Babamın son derece metanetli! konuşması sayesinde annemin çok ciddi bir durumda olduğunu düşünüp, hafif sol kol uyuşması ve bir kalp krizi eşiğinden dönüp hastaneye varmam sonucu annemi temiz bir kırıkla karşılayınca dünyanın en mutlu insanı oldum diyebilirim. Tabi 1,5 aya yakın yürüyemeyecek olması kendi ve bizim için üzücü oldu ama buna da şükür.

Ocak ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde yoğun iş temposu, yarım kalmış spor aktivitesi, griplerden bitmiş tükenmiş bir bünye ama en azından iradesine bağlı kalmış bir boğaz ve az biraz toparlanmış bir vücutla günlerimi noktalıyorum.

Sizlere, içinizde yogaya başlamak isteyen varsa, 3 link vererek yazımı sonlandırıyorum. Bu kadın inanın çok tatlı!  





5 yorum:

  1. Gamzeeee :)
    ben senin blog yazdığını bilmiyordum çok sevindim şuan :)))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba , blogunuzu yeni keşfettim. Hemen takibe aldım bende beklerim :) Güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, teşekkürler :)
      yalnız blogunuzun adresini göremedim?

      Sil