23.06.2012

Takılabiliyorum


Sevgili Deeptone ve Kuulumsu Kadın beni takıntılar konusunda mimlemiş, ben de hemen mimimi yapıp, üzerimdeki yükümü atıyorum.

Şimdi öncelikle benim her ay belirlediğim takıntılarım var bunu da iş arkadaşım buldu. Efendim her ay düzenli olarak bir şeylere takıyormuşum, misal geçen ay hangi parfümü alıyım, aldıktan sonra nasıl koktu mu, kokuyor mu, iyi koktu mu, odanın kokusu değişti mi diye psikopatça bu kokuya takmıştım. Öncesinde operaya gideceğim neye gidiyim nasıl gidiyim diye 1 ay boyunca uygun opera aradım ve lakin bulamadım gerçi. Yeni gruplar bulup, delicesine kliplerini falan izliyorum ama bu da bir ay falan süren takıntılardan…
Hayatımı etkileyen genel takıntılarıma gelince,

* Pek çok kişide gördüğüm tam ve buçuklu saatlerde ders çalışmaya, işe-herhangi bir şeye başlama takıntısı. Saat 13:30 da yemek yiyeyim, saat 21:30 da derse başlayayım, daha 21:14 buçuğa kadar müzik dinliyim vs. gibi.

* Cümledeki yazım hatalarını bulmaya takıntılıyım. Aaa de da yı yanlış yazmış, yalnız değil yan-lız yazmış vb. Gerçi bu çoğu insanda oluşmaya başladı. Türkçemiz dil kullanma kabiliyetimiz açısından yararlı olsa da zaman zaman gayet itici olduğunu kabul etmek gerek. Kendimi züppe Fraiser ya da menüdeki yazım hatalarını bulan Ted Mosby gibi hissediyorum bazen. Bilmem iticiliği anlatabildim mi?

* İnsanlara takıyorum bazen. O da beni düşünüyor mu? Bunu böyle böyle demişti o zaman neden öyle demişti falan şeklinde.

* Uyurken kesinlikle, kati bir biçimde sessizlik-sıfır ışık olmasına özen gösteriyorum. Bu nedenle kapkalın perdelerim var odamda.

* Sabah kalkar kalkmaz kahve içiyorum, kahve takıntım var. Mesela derse mi başlayacağım, hemen kahve içiyorum bir tane. Başka bir şey içmiyorum. Kahve candır ;)

* Çok tatlı yiyorum, özellikle hastaysam tatlı yiyim iyi gelir düşüncesi var hep içimde. Ay bir tatlı yiyelim kendimize gelelim insanıyım. Açken özellikle ilk önce tatlı yemek istiyorum hep. Bir de bunalımdaysam kendimi yemeye vuracaksam, asla tek çeşit abur cubur almıyorum. Cips, tatlı çikolata-bisküvi falan alıyorum ki tatlı bayınca tuzlu o bayınca tekrar tatlı yiyebileyim. Bu gibi durumlarda midemin elastikiyeti sonsuza gidiyor.

* Otobüslerde evet cam kenarı diyenlerdenim…

* Bazen kaldırımda yürürken eğer biri açık biri koyu olacak şekilde taşlar dizilmişse ille koyu olan kısma sağ ayağımın gelmesi gerekiyor. Bu ciddi bir takıntı olabilir işte. Çünkü sol ayağıma denk geldiğinde uyuz oluyorum. Bir mantıklı açıklaması da yok. Ayrıyetten eğer soba, ateş karşısı bir yere oturacaksam mutlaka bu sağ tarafıma gelmeli. Sağ tarafım sol tarafımdan daha sıcak olmalı hep, sıcaklık hep o tarafa vurmalı. Ay bu takıntı değil manyaklık olabilir…

* Kakül seviyorum, takıntı olabilir.

* Sevdiğim insanları face te profillerini sürekli takip halindeyim. Arada açar bakarım yani napıyorlarmış ne ediyorlarmış diye. Öyle haberim olsun yani, gözüm üzerlerinde…

* Beğendiğim insanların normal profillerini de inceliyorum : ) Profilden fotoğraf çeksem güzel olur mu diye. Eğer profili güzel çıkıyorsa tamamdır, o insan yeterince estetiktir benim için.

* Bir de bununla bağlantılı, çevremdeki kötü gözüken hemcinslerim nasıl daha güzel olurlardı diye düşünüyorum. “Şimdi bir beş kilo verse, saçlarının rengini açtırmalı, topuklu ayakkabı-kot tarzı giyinse… Olur olur, çok şukela olur” şeklinde.

* Ve zayıflık takıntım bu bitmek bilmez iştahıma rağmen var. Bir türlü zayıflayamıyorum hep ondan. Zayıflama eşiğinde, aşırı zayıf ünlülerin fotoğraflarına bakıyorum, beni motive etsin diye işte takıntı.
Ki hayatımdaki en büyük takıntı bu.



Böyle mi gözüküyorum? Yok canım hiç sanmıyorum :)

12 yorum:

  1. kaldırım muhabbeti bende de var ya( -de ayrı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha farkettim de leri.

      Kaldırımda yürürken çok komik gözüküyoruzdur bence ;)

      Sil
  2. ha ha maşallah ne azmış aylık takıntıların.
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma ya, bildiğin takıntılı bir insanmışım, yazarken ortaya çıktı.

      Daha da hatırlamadıklarım vardır kedin :)

      Sil
  3. ay bi'de herkes i herkez diye yazıyolar ya gidip dövmek istiyorum orda onları :)

    insanlara takmak en fenası. bende de var :/ yoruyo çok. kurtulmanın bi'yolu var mıdır acep?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay evet melih Gökçek'in de twitter aleminden halka herkez diye seslenmişliği de var mesela :)

      yani hiçbirimiz mükemmel değiliz gerçi. de bazen insan kasıyor. Kurtulmanın yolu biraz pozitif düşünce tasavvuf falan olabilir belki :) de bazen insanlar empatinin yapabilmenin olanaklarını zorluyor haklısın :))

      Sil
  4. Bloglar Listesi üyesi olduğunuz için, Blog Rehber tanıtım sayfanızı hazırladık.
    Lütfen bir göz atarak; a) değişiklik isteklerinizi b) bulunduğu kategorisi yanlış ise c) olması gereken başka kategoriler var ise c) mevcut kategoriler uymuyor ise önerdiğiniz kategori adını bildirmeniz halinde talepleriniz yerine getirilecektir.

    Ayrıca:

    Bloglar Listesinde yer alan isimlerin bazıları, Blog Star Seçmelerinde önerilen blogların isimleri olduğundan ve listeye otomatik alındıklarından dolayı, şu soruyu da sormak gereği duyuyoruz:
    Listeden ve/ya tanıtım sayfalarından kaldırılma talebiniz var ise onu da bildirin lütfen.

    Tanıtım sayfanıza girmek için:
    link: http://blogmuhtar.tk/ veya http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/
    burada kişisel bloglar sekmesinie girdiğinizde Günce Blogları sekmesine geçerseniz listede blog adınız bulacaksınız.
    Onaylarınızdan sonra, bu tanıtım sayfaları, ulaşım kolaylığı için, Bloglar listesine bağlanacaktır.

    Bu noktadan sonra kategorileri tekrar değiştirmek zor olacağından özellikle kategorileriniz konusunda bize bilgi vermenizi rica ederiz. Tekrarlıyorum: Eğer mevcut kategorilerden başka bir kategori olması gerekiryorsa bunu da bildirin yeni bir kategori açalım.

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Hahhhaaa:)12.madde bende de var,bunu yaparkende çok eğleniyorum orası ayrı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nereden buldun yazıyı öyle :) 12. madde "beni baştan yarat" yani. Herkes baştan yaratmayı ve yaratılmayı sever ;)

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. çok keyifli bir post olmuş...

    cümlelerdeki imla hataları benim de takıntım, hatta cep telefonuma gelen mesajlar, televizyondaki alt yazılar da buna dahil.

    (bu arada "alt yazı" nasıl yazılır diye önce araştırdım:)

    "ilk sözcük aşağıdakilerden biri ise ayrı yazılır.

    alt ………. alt yapı iç …….iç yüzey
    üst …….. üst kat ön ….. ön yargı"
    (Kaynak:http://www.bilgicik.com/yazi/yazim-kurallari-birlesik-ve-ayri-yazimlar/)

    ve dipnot: yukarıdaki silinmiş olan yorum, yayımlandıktan sonra imla hatalarımı farkettiğim için tarafımdan silinmiştir.

    takıntı işte :)

    YanıtlaSil