10.08.2012

İstanbul'dan Ayrılsam Mesela?


Yollarda sıkılmış, bunalmış, nefes alamamış, çılgın kalabalığın dibindeki Missisgamze'den merhabalar efedim...
Bir önceki yazımda İstanbul’u çok seviyorum demiştim değil mi? Aslında hala çok seviyorum ama bir ksım görüşlerim değişmiş durumda. Artık sanırım biraz uzaklaşmak, bu şehirden ufak ufak gitmek istiyorum.

Çünkü çok bunaldım; gelmeyen otobüslerinden, bitmeyen trafiğinden, upuzun yollarından, park yeri sıkıntılarından, pahalı taksilerinden, hayatın pahalılığından, mesailerinin uzunluğundan… Bu nedenle şehir aramaya başladım, İstanbul dışında ülkemizde hangi şehirde bunalıma girmeden yaşayabilirim?

Genel planlamama göre daha bir yıl kadar buradayım ama yine de araştırmalarım sürecek. Şimdilik deniz kenarı olmasını, sıcak olmasını, biraz sosyal olmasını ama çok kalabalık olmamasını ve “ucuz” olmasını istiyorum.

İşin garibi gerçekten gidebilirim gibi geliyor, böyle hayal gibi gelmiyor yani. Bu gerçekçilik biraz ürpertiyor beni.

Bazı seçenekler var tabi. Gerçi Ankara’yı deniz yok diye direk eliyorum. Deniz görmeden yaşayamam geyiği var ya, ama yani gerçekten yaşanmaz ki kardeşim. Yok deniz olacak bu biiirrr!!
Mersin, Çanakkale, Antalya üzerine yoğunlaşırken durgunluğundan küçüklüğünden sıkılır mıyım diye korkmadım değil.
İzmir dersen, İstanbul’a yakın kalabalıkta ve pahalılıkta olabilir, bu nedenle emin değilim, yoksa tabi ki olabilitesi gayet var.
Bursa da var mesela aha burada haritada görebiliyorum. 

Arkadaşlar ve özellikle şehir dışı –İstanbul dışı- tecrübesi olanlar, bir yardım edin bir yönlendirin, bilgi sahibi edin beni.


 Ps: Aydın'ı da baya bir karalamışım ama o da seçenekler dahilinde aslında.

16 yorum:

  1. Gitmek istediğin sehirlerde iş imkanı bulabilecek misin?
    İzmir iyidir.
    İstanbul kadar pahalı değil ve trafik yogunlugu buradaki gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mi diyosun? Dur seçeneklerin hepsini değerlendiricem tabi tavsiye veren olursa :) Çünkü şu an için ilk tercihim daha küçük yerler...

      İş konusuna gelince aslında sıkıntılı bir işim yok o nedenle en azından buradan fazla sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum ama, bir araştırmam lazım tabi ki :/

      Sil
  2. antalyyaaaaaaa
    neme alışıksan tabii.
    nemi ve sıcağı haricindee
    git yaşa öl yani bence harika bir yer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya Antalya sanırım en çok gidilesi gördüğüm yer şu anda ama sıcağı biraz problem olabilir, çünkü aşırı beyazım ve bünyem o kadar güneşi kaldırabilir mi bilmiyorum :/
      Sen neredeydin mori ya, İstanbul olmadığını biliyorum ama?

      Sil
    2. benim olduğum yeri boşveer öğğ gelme.. ben de gidiyorum buradan zaten hihi :)

      antalyayı biliyorum.. orada yaşayan arkadaşlarım var tanıdıklarım var..bazen gidip uzun süre kalıyorum.

      ama ben de senin gibi beyaz tenliyim ve güneşi, yanmayı, sıcağı hiiiç sevmiyorum. yine de alışır mısın uzun bir süre yaşayınca bilmiyorum tabii iyi araştırmak lazım :)

      fakat şehir çooook güzel.. rahat ve huzurlu.. denize karşı kahvaltını yap hamağında uzan.. tatil yapmak gibi orada yaşamak..

      Sil
    3. öyle mi diyorsun... Denize karşı kahvaltılar, yaşadığın yerin bizzat tatil yeri olması bana da fena gelmiyor açıkçası.

      sen nereye gidiyorsun, neden gidiyorsun? Ay ben okumak için bile ayrılmadım İstanbul'dan, umarım yanlış bir işe kalkışmıyorumdur :/

      Sil
    4. şimdi gaza getirmek gibi olmasın tabii.. bu öyle ay gidiyorum gittim gidicem gibi bir şey değil ki gamzemm..

      bu hayatınla ilgili bir karar.. eğrisini doğrusunu düşünmen lazım enine boyuna.. bir kere istanbulu çok seviyorsan hiç ayrılma trafiğini şusunu buşusunu bahane edip.. artılarını eksilerini bir yere yaz..

      ona göre karar ver.. eğer artık şehir seni boğuyorsa zevk vermiyorsa öyleeee..

      bence antalyada ya da gitmek istediğin şehirlerde yaşayan yaşıtların, statü bakımından aynı olduğun insanlar varsa onlarla görüş konuş derim.. gidip de sonra hayal kırıklığına uğrayıp hemen dönmek isteme :)

      ama dediğim gibi antalya rahat bir şehir.. seni hemen bağrına basar.. istanbuldan sonra biraz sessiz sakin gelebilir eheh :)

      ben ankaraya gidicem okul için.. hoş ankara da ahım şahım bir yer değil ama katlanıcaz :(

      ama sen iyi düşün.. iyi araştır :)

      Sil
  3. Bu isyanların kaynağı; malesef bu insafsız büyük şehir koşuşturmacasında ruhumuzu biraz dinlendiremediğimizdendir. Çalışan ve okuyan kişiler olarak elimizde sadece hafta sonları olduğunu düşünürsek bu boşlukları iyi değerlendirmek gerekir. Hemen bu psikolog halimden sıyrılıp, sana yaşamak için değil ama hafta sonu biraz olsun kafa dinlemek için Amasra'yı öneririm. Bir Karadeniz Sahil Kasabasıdır ama gözlerini kapatıp seni oraya götürsem ve orada gözlerini açıp burayı tahmin et desem, Egede bir sahil kasabası dersin. O Derece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amasra'yı duymuştum, hatta fotoğraflarını görmüştüm evet epeyce güzel bir yer.

      Ama ben komple komple gitmekten bahsediyorum, yani tamamen taşınmak başka bir şehre yerleşmek, tabi bütün bunlar iş bulmayı da gerektiğinden daha büyük bir şehir olmak zorunda haliyle. Of bilemiyorum, sonrasında senin tarif ettiğin yeme içme mekanlarını görüp, İstanbul'u gördüğümde içimin cızzz etmesinden de korkmuyor değilim :/

      Sil
  4. buyrun gelın guzel izmir karşıyakamıza iş imkanı bulabıleceğın bir şehir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir şu şekilde önde evet... Kabul eder di mi İzmir beni? Ama kızları güzel, rekabet ortamı fazla, baş edebilir miyim bilmiyorum :))

      Sil
    2. Mustafa Sarımuslu

      Üstadım, 30 Ağustosta İzmir'deyim ve 10 gün oranın tozunu attırcam. Sanırım sizinle nerelere gidilir nerede yenir nerede içilir diye rahatsız edebilirim. :)

      Sil
  5. Ankara'cığın tek eksiği deniz olsa keşke. Son zamanlarda ciddi boyutlara varan bir trafik sorunu da baş gösterdi canım (!) şehrimde. Tamam, İstanbul'un köprü trafiğiyle boy ölçüşemez hala; ama bir beş yıla kadar da ondan aşağı kalmayacak gibi görünüyor. Mesai çıkışı saç baş yoldurtabiliyor. Özellikle Eskişehir Yolu istikameti. Sabahta Konya Yolu çekilmiyor, söliim :/ Onun dışında ben Ankara'nın havasını da sevmiyorum. Bilmiyorum ya. Böyle fazla kirli geliyor bana. Hani rahat nefes alamıyormuşum gibime geliyor. Ama İstanbul'da git bir Beykoz'a. Allaaaah ! Al alabildiğin kadar nefes durumları XD İşte temiz havası olan bir AOÇ bölümü var bir de Oran civarları. İş konusunda sıkıntı yok neyse ki Ankara'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zihin var ya oralara varana kadar çektiğin yol sıkıntısı ve dönerken yaşadığın yol sıkıntısı inan bana güzel olan ne varsa alıp götürüyor. Ankara'nın trafiğini de anlayabiliyorum, İstanbul'la karşılaştırmıyorum zaten, İstanbul sınırın tepesinde çünkü, o nedenle daha küçük bir yer bakıyorum işte. Aklımda yaz aylarında kafama estiğinde denize girebileceğim bir şehir hayali var zaten. Burada bir deniz, uyduruk bir havuz kompleksine gidebilmek için dünyanın parasını ödüyorum ve bir şeye de benzemiyor.

      Şu an içime en çok sinen Antalya ama sıcağıyla baş edebilir miyim bilmiyorum :/

      Sil