18.11.2012

Her Şey Yerli Yerinde

Yağmurlu, gri bir Pazar sabahına olumlamalarla başlamanın faydası olabilir. Hani “elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve gerisini oluruna bırakıyorum”, “işime kolayca odaklanıyorum ve en iyi şekilde yapıyorum” gibi olumlu cümlelerden bahsediyorum.
Bir gün de böyle bir yerde uyansak :)

Herhalde üniversiteden beri bu tarz kitaplar okuyorum; ancak hiçbir zaman tam anlamıyla başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim, çünkü çoğu zaman tam anlamıyla hissedemiyorum ya da hayatın içindeyken uygulamayı başaramıyorum. Yine mucizevi kuantum “21 gün” uygulamasına başlamıştım ki, büyük bir bunalım beni ele geçirdi. Baktım yine eski ben olmuşum, oysaki dün tarihe baktığımda tam 8. Gününde hiç ummadığım gerçekten iyi bir haber almıştım.

Eğer siz de bu tarz kuantum, pozitif düşünce, çekim yasası her ne diyorsanız başlamayı istiyorsanız Loise L. Hay’den başlayabilirsiniz. Yalnız kendisi sadece haydi çok güzel cümleler kuralım değil, biraz geçmişe de gidiyor ve bu esnada ilkin normalden daha da depresif olabiliyorsunuz. Hep kullandığınız hissettiğiniz o gereksiz duyguları çöpe atmak kolay değil. Geçmişle yüzleşmek ise insanın hep geride tuttuğu geometrik olarak artan büyük bir çöplük… O kadar büyük bir çöp haznesiyle yüzleşmek hiç kolay olmuyor, ister psikoloğunuza anlatırken olsun ister kendi kendinize telkinler verirken.

Gün içinde insanlara ne kadar kötü kalıplar taktığımızı, işimize, evimize, trafiğe ne kadar olumsuz yorumlar yaptığımızın farkında bile değiliz çoğu zaman. Yardımı da olsa keşke… Bizi gerçek kişiliğimizden uzaklaştırıyor o kadar.

Şu anda Aykut Oğut’un bir kitabını okuyorum. Aykut Oğut’un “Evrenden Torpilim Var” kitabı biraz daha yüzeysel Louise Hay’e göre. Ancak yine de olumlu kalıplar ve düşünce yapımızı değiştirmek adına iyi bir başlangıç olabilir. Ben yine de önce ağır yaraları kapatmak taraftarıyım.
Şimdi onun kitabından kariyer ve aşkla ilgili ayrı olmulu cümle kalıplarını sizinle paylaşacağım. Ancak düşünceyi tam anlamıyla kavrayabilmeniz adına kitabı okumanızı öneririm. Benimki sadece ön bilgi…

İlişki İçin
“İstediğim gibi bir ilişkiye sahip değilim, büyün kadınlar/erkekler böyle zaten, bak falanca da benimle aynı fikirde” gibi cümleler yerine
“Eminim bir yerlerde benim istediğim gibi bir ilişki yaşayan insanlar var, o halde ben de istediğim gibi bir ilişki yaşayabilirim” demek.
İsteklerini “Şöyle olmasın, böyle olmasın” gibi cümlelerle ifade etmek yerine
“Birlikte çok keyifli vakit geçirelim ve istediğim zaman benim arkadaşlarımla hoş vakit geçirebilsin” tarzı cümlelerle ifade etmek…

Genel olarak
*son derece huzurlu bir ilişki içindeyim
*ilişkide özgürce kendim olabiliyorum
*birlikte saatlerce vakit geçirebiliyoruz. Ayrıyken de, birlikteyken de günlerim son derece keyifli geçiyor”

Para için
Para konusu az biraz daha komplike. Öncelikle yazarın görüşü çok borç içine girmemek, kredi kartlarına yüklenmemek mesela… Burada ona kesinlikle katlıyorum.
Para bize ne ifade ediyor?
İçimize sıkıntılar mı basıyor?
Sürekli borç içinde miyiz?
Kredi kartlarımızı nasıl kapatacağımızı bilmiyor muyuz?  
İşte bunlar para sıkıntısı çeken birinin düşünceleri

Bolluk içinde olan birinin düşünceleriyse
Para denince aklıma birikim geliyor
Borcum yok ay sonu gelince paramı rahat rahat biriktirebiliyorum
Kredi kartlarımı günü geldiğinde tamamen ödüyorum gibi düşünceler.

Evrene istediğimizi söylerken de “borç-parasız-en az-“ gibi ifadeler kullanmak yerine
“para biriktirebiliyorum”
“her gün beni rahat ettirecek kadar paraya sahibim”
“çalıştığım şirket her seferinde TAM VAKTİNDE ödeme yapıyor”
“yılsonu istediğimin ÜZERİNDE prim aldım” tarzı ifadeler kullanmamız gerekiyor.

Diyelim ki ayın ortasında paranız bitti ve istediğiniz bir yere gidemiyor musunuz? O zaman oraya bir şekilde borçlanarak gitmek ya da “bak şu yaşıma geldim buraya gidecek param hala yok” diye kendimizi yemek yerine az önce yukarıda bolluk içinde yaşayan birinin düşüncelerini hissedip, GÜLÜMSEYEBİLMEK.

Tam olarak düşünce yapısını özümseyebilmek için kitabın tamamını almanızı ya da güvenilir biriyle telkinler yapmanızı öneririm tabi ki. Yine de tüm bunlar başlangıç, kendimizi iyi hissetmek, motive olmanın başında gelir ve iyi motive olmuş hedefi belli bir insanın da mutlu olması kaçınılmazdır.


İyi pazarlar : )

4 yorum:

  1. hımm kuantum olayı ilginçmiş efenim. evrene şunları dersem;

    para biriktirebiliyorum(hiç biriktiremiyorum yahu)

    her gün beni rahat ettirebilecek kadar paraya sahibim ( o da hiç olmuyor efenim isteklerim uçuk seviyede bil geyts olmam lazım)

    çalıştığım şirket her seferinde tam vaktinde ödeme yapıyor (buna güldüm ben)

    yılsonu istediğimin üzerinde prim aldım (prim ne yahu o ne demek?:)

    sonucta kuantum türkiye de kıantur kontruee kuatar olmuş bence uymamış efenim genede size bir dinginlik alp dağlarında koşma hissi verdiyse tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence sen hep o parantez içindekileri söylüyorsun ondan olmuyor, ya da söylemiyorsan bile içinden onlar geçiyor :)

      Ben uygulamayı kafaya koydum hiçbir güç beni yolumdan edemeyecek.
      Sonuçlarını da sizlere buradan ileteceğim. Canlı uygulama olacağım.
      Baktım gerçekten olmuyor en azından hissettiğim pozitiflik yanıma kar kalır :)

      Beni bekleyin anacıım...

      Sil
  2. Bir yaz sabahı birinci resimdeki yerde uyanmak isterdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah kim istemez, ama sadece bir-kaç sabah... :)
      ormanın içinden okula-işe gitmek de zoru olabilir :)

      Sil