8.12.2012

Same sh*t Different Day


Gerçekten hayat bir garip vapurlar felan…

Yine bugün aslında normal bir gün olarak başladı yataktan zor kalktım falan. Bir haftadır zaten moralim çok bozuk. Kötü rüyalar görüyorum, her şey çok kötü olacakmış, hiç mutlu olamayacakmışım gibi bir his var içimde.

Bizim insanımız bir tuhaf. Malum geçenlerde de sadece bir adet kişisel gelişim yazısı yazdım, hadi yazıyı geçtim bunu çevremle paylaştım; dalga geçmeyen kalmadı. Bazı şeyleri içinde yaşayacaksın da olmuyor, ben paylaşmayı seviyorum işte, suç bende.

Popüler, bir nevi sektör oluşturan ve iyiden iyiyie new age dini olmaya başlayan kişisel gelişimin amacı pozitif düşünme. Şimdi bu olaydan çok rantlar sağlandığı, kimilerine boş beleş para kazandırdığı için tamam şüpheyle bakılabilir, pekala! Ama tüm yaptığı 40 tllik 2 kitap alıp, “bugün her şey çok güzel olacak” hissini içinde yaşamaya çalışan bana neden bu eleştiriler geliyor bilmiyorum.

Mesela atıyorum kitaplarda böyle bir şey yoktu ama aynaya bakıp “kendimi güzel hissediyorum” de diyor diyelim, adam bununla dalga geçiyor. Ya ne var yahu, nedir yani? Aynaya bakıp kendini güzel hissetmek bu kadar mı kötü bir şey? Bu kime ne zarar sağlar, söylesene bana bir?

“Yok insanların başına neler geliyor, o kadar umut bağlıyorlar olmuyor, yani öyle olumlu düşünmeyle falan hayatının güzelleşmesi falan olacak iş değil” Yani? Yani ne olacak en fazla kendimi motive edip bir şeylerin olması için çaba harcayacağım. He olmazsa uğrayacağım hayal kırıklarından mı koruyorlar beni? Hiç sanmıyorum.

Ben de bıraktım olumlu düşünmeyi, eski pesimist halime geri döndüm hayatım bombok olacak, hep böyle mutsuz yaşayıp ölüp gideceğim. Ne hoş bir düşünce değil mi? Yeter ki siz memnun olun
Bundan sonra hayatımın mottosu çölde su arasam ütü bulurum, voltranı oluştursak g.tü olurum"

Yani bırakıyorum bu işleri.

6 yorum:

  1. Saçmalıyorsun çok afedersin :)
    Voltran'ı oluşturduk biz çoktaaaan, .ötü de benim :)
    Burası senin sayfan değil mi?
    İstediğini yazarsın-paylaşırsın... kime ne? :)
    Milletçe pozitif düşünemiyoruz, bu belli.
    Neden her şey bombok olacak! diyen sürüye katılmayı seçiyorsun?
    Nayır efenim; her şey çok güzel olacak! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha Stirella senin şu dobra yorumlarını çok seviyorum :)
      Yok yok estağfurullah olur mu öyle şey, sen olsan olsan Voltran'ın beyni olursun.

      Tamam en kısa sürede, hatta hemen şimdi şu anda tekrar pozitife döndüm. Hem de şu yağan yağmura, kapkara bulutlara rağmen!

      Her şey güzel olur, olacak, olmalı! :)

      Sil
  2. sittirella'ya katılıyorum şekerim:) kime ne yahu, kim ne derse desin, biz insanlara göre yaşamamalıyız, insanlar bize göre yaşamalı. burası senin blogun, senin günlüğün, senin iç dökme, mutluluk, hüzün paylaşma mekanın. Kim ne patavatsızlık yaparsa yapsın aldırmıycan "hee hee evet öyle canım" de geç o tarz insanlara karşı. Çok iyi bilirim bu ruh halini bir kere girdin mi bidaha zor çıkıyosun bu moddan, o yüzden hazır çıkmışken o aldığın 2 kitaba devam et kimseye aldırmadan, uygula orda yazanları. tabiki insanız bi kitap okumakla tüm ruh halimiz değişecek değil ama iyi geleceğine eminim. Hatta onları bitirince de Beki İkala Erikli'nin "Meleklerle Yaşamak" kitabını oku derim;) Hadi bakalım voltranın baş tacı göster kendini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bir geçebilsem, bir he deyip geçebilsem ne güzel olurdu gerçekten. Ama mutlu olmak istiyorsak sırf buna değil, her türlü yıkıcı eleştiriye "he" deyip geçmeyi öğrenmemiz gerekiyor burası kesin. Bunu kesinlikle uygulamaya dökmek lazım.

      Meleklerle Yaşamak, kişisel gelişimde melek figürleriyle ilgili şeyleri forumlarda gördüm, arkadaş tavsiyesi almıştım zaten bu kitapları. Madem tavsiye ediyorsun gerçekten alıp okuyacağım.

      Güzel yorumun için çok teşekkürler, iyi ki varsınız yahu :)

      Sil
  3. Sittirella ve Blogdayaparımkariyerde'ye katılıyorum kuzucan. Gerçi daha bugün konuştuk sevgili Blogdayaparımkariyerde'yle telefondan, ben de seninkine benzer bir sıkıntı yaşadım bugün ama insanların ağzı torba değil ki büzesin... Bıraktım ne konuşurlarsa konuşsunlar, burası bizim özgür alanımız değil mi? Üstelik ben bir psikoloğum ve itiraf ediyorum: ben de bir kişisel gelişim kitabı aldım geçtiğimiz ay. Henüz okumama fırsat olmadı ama niyet ettim sonuçta. Ben de bir insanım ve benim de yardıma ihtiyacım olabiliyor her ne kadar o kişisel gelişim kitaplarının ağa babalarını okumuş olsam da üniversitede. Bu da bir çeşit terapidir aslında, elbette daha ciddi vakalar olmadıkça :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düş Kızı, bir psikolog ne septomları görüp ne tedaviler verebiliyor, buna vakıf olabiliyor da kendini çözemeyebiliyor. Belki bir hastalık tedavisinin daha kesin sonuçları var ama kişisel tatminin maalesef belli prosedürleri yok. Herkese göre değişiyor. Bizim gibi insanların tek istediği, yönünü şaşırmadan, istediklerini unutmadan, bilinçli ve mutlu bir şekilde hayatına devam edebilmek. Motive olabilmek. Şarkılar da bunun için yok mu zaten, bazı filmler sırf bunun için çekilmiyor mu?

      Tamamdır, madem bu kadar destekçim oldu artık okumazsam ayıp :))
      Yorumun için çok sağol :)

      Sil