13.11.2012

Get get get in line, and settle down

Yeni bir sürü albüm çıkıyor efenim durduramıyoruz!!

Bu yazıda tanıtacağım albümlerden 2’si yeni evet ama bir tanesi eski. Onu da tam olarak yeni dinleyip beğendiğimden aldım listeye.

İlk tanıtım albüm Ellie Goulding’in 2. Albümü Halcyon’a ait. Albüm aslında genel olarak gayet güzel olmasına rağmen ne göremedik? Hit göremedik. Mesela Lights şarkısı gibi alıp götüren bir şarkı yok, biz de sorduk… “niye yok?”
Ellie, albümde ilk olarak Anything Could Happen’a upuçuk renklerde rüya gibi bir klip çekmiş. Klibi çok beğendim, şarkı da güzel sayılabilir. Albümle adaş Halcyon ise hit sayılabilecek bir diğer parça. Ağır başlıyor sonra hareketleniyor. Ellie’nin sesi böyle naif, ince bir ses olduğundan albümde bulunan Joy ya da Atlantis tarzı parçalarla iyice çocuk şarkısı hissiyatı vermiyor değil. Duygusal tarzdaki şarkılarını daha tempolu, güçlü bir şekilde söyleseydi ya da albümün sonunda ardarda getirmeseydi daha az bayan bir albüm olurdu sanki. Albümün 2. şarkısı olan My Blood ise duygusal olmasına karşı güçlü, temposu hissedilen şarkılardan. Favori şarkım ise  Figure 8. Böyle canlı canlı, hem sesine çok yakışan, hem de aslında her şeyiyle güzel bir şarkı.

 “But lovers hold on to everything And others hold on to anything” diyor, hımmm…
 
Albümdeki favorilerim Figure 8, My Blood, I Know You Care, Halcyon ve ayıp olmasın “Anything Could Happen” Favori şarkım da işte burada, dinleyin bakalım beğenecek misiniz?



İkinci albümü ise No Doubt çıkarmış, hem de tam 11 sene sonrasında. Albümü dinleyince ilk hissiyatı “ne gerek varmış keşke çıkarmasalarmış” şeklinde verdim. Yani sanki Gwen’in kendi başına yaptığı müzikler daha iddialıydı bu bir, ikincisiyse eski No Doubt’a ait bir his de vermedi bana –Settle Down hariç-. Ne tek takıldığı gibi olmuş, ne grup hali gibi arada kalmış bir albüm olmuş. Yine de Gwen Stefani’yi seviyorum ne zaman görsem saçlarımı sapsarı yapasım geliyor tabi bunun albümle bir ilgisi yok. Yine de yeni bir No Doubt albümüyle çılgın Gwen kliplerini izlemek güzel.

Albüm dinlenesileri; yukarda da belirttiğim üzere öncelikle Settle Down, Looking Hot, Push and Shove, Sparkle ve Heaven. Albüm sonlarına kalır dinlemezsiniz diye altta Sparkle’ı paylaşıyorum. Moral düzeltme ve biraz canlılık kazanmak isterseniz, işte ardarda dinlemekten çekinmeyiniz… : )


Sparkle by No Doubt on Grooveshark

Depresyon depresyon takılıyoruz hep işte olmuyor olmuyorrr… Madem hepimiz bir amigo kız canlılığı, romantik müzikal şapşallığı istiyoruz biraz hareketli şarkılar dinlemeli. Bunun için bu senenin başında albümü çıkan Fun. grubunun  Some Nights albümü gayet uygun. Gerek dillere pelesenk We Are Young olsun gerek Some Nights olsun hepsi cıvıl cıcıl şarkılar.  Benim de size bonusum All Alright olsun ;)

All Alright by fun. on Grooveshark

6 yorum:

  1. no doubt mı kaldı efenim :) ah ne dönemdş r.e.m. ler enigmalar nirvanalar nothing else matters metallicacıları akmar pasajının siyah giyen adamları eskiler ah ah yaşlandık yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen yaa. Genç kalmanın sırrı yeni trendleri de takip etmek mi acaba, kendine uydurmak falan olabilir mi? Mesela Gwen yaşlanmamış hala pek şahane :)

      Bilemedim, ben Justin Bieber dinlemeye gidiyorum mesela arada botox niyetine iyi geliyor.

      Sil
  2. No Doubt'a acayip sevindim! Gamze sen albüm indirebilecegim siteler bilir misin? Yabanci?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Albümü dinle bakalım bir önce de bakalım beğenecek misin. Ben genelde yazıp link aratıyorum, bazen groovesharktan dinliyorum, bazen filestube'den indiriyorum albümleri.

      Sil
  3. Goulding'in adını hep duyuyordum; ama bir türlü dinleme fırsatım olmamıştı. Beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinle gerçekten güzel, hit yok dedim ama genel olarak beğendim şarkıların çoğunu.

      Sil