19.12.2012

Sahiplenme, Mutluluk ve Anketim


Geçen gün şeyi düşündüm, mesela bir kediyi evcilleştirmek, onu alıp evde bakmak hayvanın tüm doğasına aykırı aslında. Orada onu evcilleştiriyoruz derken aslında onu insanlaştırıyoruz. Sonra insanlaştırdığımız tüm bu dünyaevi şeylere medeniyet diyoruz. Onu orada dışarıda beslemiyoruz, dışarıya kaçınca da kızıyoruz, kediyi bile sahipleniyoruz. İnsanlar ne kadar sahipleniciler. 

Neyse. 

Yana bir anket koydum, bir insan da vakit ayırıp, oy vermemiş yahu! Ankete oy vermeniz için tüm filmlerini ya da tüm Bond karakterlerini izlemek lazım diye düşünmeyin. Muhakkak afişlerini, fragmanlarını, falan bişeylerini görmüşsünüzdür. Bu isimlerden hangisi Bond deyince aklınıza geliyorsa sizin Bond’unuz odur ve şu hayatta herkesin bir Bond’u muhakkak vardır!

Bir de sevgili Mia Wallace  hanımefendi arkadaşım beni mimlemiş, bu soruları da bir cevaplayayım istedim.

* Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?
Eğer bir iş, aşk, dostluk beni yeteri kadar etkilememişse mantığım devreye girer. Önce duygu sonra mantık yani…

*İnsanlar niye mutlu değiller? Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar.
Ben kendim pek mutlu bir karakter olmadığımdan mutluluğun cevabını pek bilemiyorum. “Şükretmek mi ne için?” diyebiliyorum mesela, şükredecek bir sürü şeyim olmasına rağmen. Bazen her şeyin olması değil de ufak bir şeyin bir türlü olmaması da insanı mutsuzlaştırabiliyor. Ben insanlar nasıl mutlu oluyor bunu merak ediyorum aslında.

* Çok para harcayıp, keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin bir şey var mı?
Şu an hatırladığım yok açıkçası :)

* Haklı olduğun bir konuda kendini savunur musun? Yoksa susmak adelet mi dersin?
Susmakla adaletin aynı cümle içinde geçmesinin bile mantıksız olduğunu düşünüyorum şu an

* Tok gözlü müsün? Yoksa her şeyim olsun diyenlerden misin?
Her şeyim olsun diyorum ya ben :/ çok mu kötü ki bu, bilmem…

Kimi mimlesem bilemedim ben, mimlenmek güzel ama bazen insanın yazacaklarını kısıtlayabailiyor. O nedenle ben 2. Soru nedeniyle MUTLU OLAN HERKES bu mimi cevaplasın diyorum. Bakalım insanlar nasıl mutlu oluyorlar.


4 yorum:

  1. Evde hayvan beslenmesine aslında karşıyım. Onun özgürlüğünü kısıtlıyormuşuz gibime geliyor. Doğru ya da yanlış bilmiyorum. Ama ben böyle düşünüyorum. Sokakta 1 yıl yaşasın, ama özgür olsun. Dilediği ağacın altında uyusun. Çiftleşsin. Toprağa ayağını bassın. Televizyon önünde uyumasa da olur :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada iyi ki beni mimlemedin. Çünkü cevap bulamadım hihi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, hayvanlar özgür olsun hayvanlıklarını kaybetmesinler. Sonra kediler mama beğenmiyor, kedileri bile konserveye alıştırır olduk :)

      Zihin mime isim versem versem seninkini verirdim, aslında yine mutlu olan herkese dedim ama... İnsan cevapsız kalıyor işte :)

      Sil
  3. normalde keısn ay vermesem dedıgın vardır d aıste soru anı gelınce apısıp kalıyon ya :)

    YanıtlaSil