26.03.2013

Milk Story

Aslında bir süt paketi olan Ted, tam adı gibi böyle neşeli, böyle bir şapşal, böyle bir dünya sevgisi dolu pastorize bir canlıydı. Tek amacı etrafındaki insanları mutlu etmekti; şakalar yapmak, insanları güldürmek... O zaman "peki başka ne istiyorsun?" diye sorsaydı biri, eminim buna cevap veremezdi. Belki de buna cevap verecek kadar çok şey öğrenememişti. Tabi henüz...
 

Hayat insanlara bir şeyler öğretmekle yükümlü. Bu yükümlülük tabi ki de Ted'i atlamayacaktı, hem Ted'in farkı neydi ki? Sunger Bob tarzı mutluluk halleriyle -ki dünyasında bu karakterden bile habersizdi- kaderin ağlarından kaçamazdı ya?! Heyhat! O ağlar onu da elbet sıkı sıkıya yakalayacak, öyle de güzel sıkacaktı. İşte o zamana kadar o da şapşal, cahil ama mutlu bir halde gezmeyi sürdürdü. Çünkü, süt paketlerinin de ruhları olduğu o paralel evrende, herhangi bir konu hakkında gelişmak, üstüne düşünmek dahi muhakkak ki kendileri için inanılmaz gereksizdi.


Pastorize sütlerin dünyasında en elzem şey dans edebilmek ve pipetti. Pipetle ilgili detayı, konumuzla ilgili olmadığından es geçsem de; eğer ki bu dünya Dauglas Adams'ın Galaksi Rehberi olsaydı, havlu yerine pipeti koyardı. Siz öyle düşünün.
Dans kişilerin, yani sütlerin, herhangi yeni bir gelişme karşısında gösterdikleri tepkiydi. Mesela el sıkışmazlar dans ederlerdi. Ted de işte o Çilekli Pastorize Süt Emma'yı gördüğünde, bu hissettiği şeyin tam olarak ne olduğunu anlayamasa da, o olay karşısında yapabileceği tek şeyi yaptı, dans etti. Yalnız kalpten gözleri kimse görmüyordu aslında, o gözler, o an sadece kalbi yeteri kadar hızlı çarpamadığı için, objektiflere o şekilde yansıdı...


O kadar hızlı gelişti ki her şey. Ted bile ne olduğunu anlayamadı.
Normal şartlar altında bir sütün bedeninde bulunan kalsiyum, vitamin, yağ ve laktoz oranının, eğer süt belli bir miktarda, stres, mutluluk ya da endişe yaşarsa değişeceği herkes tarafından bilinir. Eğer ki birisi o an Ted'in süt sayımını yapsaydı, yüksek oranda Laktoz bulacaktı. Çünkü Ted'in Tüm karton bedeni, Emma'yı gördüğü ve ona dokunduğu her saniye heyecandan kıvranıyor, laktoz oranını arttırıyordu. 
Ted karşı cinsten bir sütle ilk defa karşılaşıyordu. Karşılaştığı o ilk an o kişinin hayatında eksik olduğunu ve yıllarca bunu fark etmeden yaşayadığını anlamıştı. Kutusundaki boşluğu o dolduracaktı, onunla konuştukça anlayacaktı ki Emma, Ted'in süt eşiydi ve bu hikaye mutlu sonla bitecekti.




Yalnız bilmiyordu ki kader sevimli süt paketlerine bile hain oyunlar oynayabilirdi...

To be Continued



8 yorum:

  1. Çok tatlı bir hikaye yahu :)
    Ted ve Emma...
    Devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe tamam ben de yazacağım hemen, yeni güzel fotoğraflarla...

      Sil
  2. oğlum çok tatlı lan :D
    giflere bayıldım
    bir de ayı ted vardı o geldi aklıma
    ama bu bin kat daha güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy giflere baktıkça bakasım, paylaştıkça paylaşasım geldi bir dahaki bölüme. ^^

      Sil
  3. çok tatlıydı.. devamı olmalı gerçekten =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, siz okursanız neden yayınlamıyım ki : )

      Sil