24.04.2013

İş Değişikliği, beni terk mi ettin?

Şu fotoğrafı çekip, instagrama koyduktan sonra ne zaman baksam aklıma bu şarkı geliyor. Madem öyle şarkı eşliğinde okuyalım.


Benim için yine yeniliklerin dönemine girdim, iş değiştiriyorum tekrardan. Öyle bir rutin oldu, 2 yıldan fazla bir iş yerinde kalmadım, az da olmadı hep bir 2 yıl dayanıyorum sonra başka maceralara… Bilmiyorum bu seferkinin akıbeti ne olur, pişman olur muyum, kafamı taşlara vurur muyum, derbeder olur muyum? Bunlar hep aklımda soru işareti olarak neonlu bir şekilde yanıp sönüyor. Batmandeki Riddler karakteri gibi bir karakter var kafamda ve soruları sadece ruhumu huzursuz etmek için soruyor, cevapları önemsediğinden değil! Bir de böyle apar topar, beklenmedik bir anda, uzuun uzuun iş görüşmelerine gitmeden olunca daha da bir afallıyor insan.




Dukan diyetimi bilenler biliyor, daha bir ay bile olmadı ama istediğim forma kavuşmuş durumdayım. Tabi ki de bozmak niyetinde değilim ve değildim de ama geçen gün ailecek gittiğimiz balıkçıda tamamen tahrip ettim diyeti. Sonra ertesi gün de koşa koşa spor salonunun yolunu tuttum, kulvarlarda terör estirdim.  Neyse ki vermeye devam ediyorum ama bu kadar koşturan kim olursa olsun verir zaten.
Yeni işe girerken maaş, şartları vs sorma alanına yeni bir bölüm ekleyip, maaş+ssk+yol+dukan yemekleri? Yapabilir miyiz acaba : ) veyahut “Ya iyi güzel söylüyorsun da şirket yemekleri ve politikası dukan diyetine uyuyor mu acaba?” diye sorsam nasıl bir tepki alırım mesela. Ki bence önemli.
Annem kilo alırsam beni döveceğini söyledi açık açık. Yani her ne olursa olsun diyete, yeni iş yerinde de olsam, stresli de olsam, Alaskada’da olsam, Safari’de av peşinde de olsam devam edecekmişim. Hayır, düşünün doğal ortamda aç bil aç kalsak ve şans eseri yemek bulacak olsak “ya ceylan eti biraz yağlı oluyor da, tavuk yok muydu buralarda?!” ya da “ya balık tutsaydık keşke” falan demem gerekecek. Allah biliyor ya o ortamda bile kilo almayı başarırım ben, “ya hacı bu Hindistan cevizleri de pek gözel oluyor, yiyorum yiyorum bıkmıyorum” şeklinde. Allah vere de tropikal bir ormana düşmeyeyim. Yoksa muz, ananas ne bulsam yerim. Bulduğumu yerim yani.

Geçen işte uçuyordum, şimdi başka yere uçuyorum heyyy yavrum heyy nasıl da geçiyor günler :(

15 yorum:

  1. Değişiklik iyidir. Hep aynı yüzleri görmek aynı duvarlara bakmak bence eziyetten farksız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ilkin bir heves olmuyor değil de bir süre sonra hep aynı, hep aynı...

      Sil
  2. tam olarak nasıl bir iş değişikliği kuzucum bu bana da ilhami oldun bak şimdi=) hakkında hayırlısı olsun inşallah. Kalbinden geçen neyse o olsun. Dukanla 1 ayda istediği forma ulaşan ilk ve tek seni duydum bebişim vallahi tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım yaa, iş derken şirket değişti, pozisyon yükseldi biraz daha. Bilmiyorum haftaya başlayacağım. Bakalım, umarım iyi olur.

      Ya sırf dukan da değil ki, spor+dukan bir de öncesinden diyetle verilmiş bir kaç kilo daha da var. Bu ölüm vuruşuydu :)

      Sil
  3. Seni mutlu edecek bir iş olsun yeni işin :)
    Dukan -çok ama çok zararlı- bir diyet. Cart diye 17 kilo verip aynı hızla -diyeti adım adım uygulamasına rağmen- verdiğinden fazlasını alan, acısını çeken çok insan var etrafımda.
    Zaten ömrün boyunca sadece iki kez yapabiliyormuşsun bu diyeti.
    Bedeni çok zorluyor; bilgine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitirellacığım sağol, umarım mutlu olurum.
      Ya ben açıkçası her diyete başlıyorum, çünkü her diyet benim genel beslenme şeklimden iyi oluyor. Normalinde sadece hazır gıda-kek-cips-kola-bira-kızartma tüketen bünyem ancak diyet zamanları normal sebze et yiyor. Alkolü, asitli gıdaları bırakıyor. Ondan biraz rahatım açıkçası ama tabi verdiklerimi de geri almak istemem :(

      Sil
  4. yaa sen zaten zapzayıssın ne diyetii!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım benimmm sağol, şimdi zayıfım da bundan bi 6-7 ay öncesi hiç de iyi değilmiş halim, bak ciddi söylüyorum ^^

      Sil
  5. Bence sen diyeti bırak, kilon normal :) Blogunu yeni keşfettim, güzel yazmışsın ellerine sağlık.
    Bana da beklerim;
    http://sevisgencil.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle pozisyon değişikliğin hayırlı uğurlu olsun kuzucum :))
    Diyet konusunda ise annelerimizi tanıştırmalıyız derim, benimki de öyle zira ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım yaa bakalım görücez. Zaten burda yazarım gün be gün neler oluyor diye :P
      Ayy ay o anneler... Benim halimden bi sen anlarsın :)

      Sil
  7. gönlüne göre bir iş olur umarım

    YanıtlaSil
  8. Yenilik güzeldir hayata renk katar. Umarım senin rengin sarı olur yüzünde gülümseme yaratır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol ama yenilik biraz tedirginlik de yaratıyor hem de yeni ortamlara uyum sağlamakta zorlanan bir yapıya sahipsen.

      Rengim bence kırmızı olsun, etrafa canlılık saçsın :)

      Sil