28.03.2012

Yıldızlar ve Tüm Diger Felaketler


Allah’ım sen kimseyi yanlış zamanda yanlış yerde doğurtma. Hadi doğurttun bunu sorumluluğunu bari kişinin üzerine atma!

Doğum sırasında yıldızların sırasının önemli olduğu su götürmez bir gerçek, bunu herkes bilir. Bu dünyada burcunla varsın arkadaşım, burcun kadar varsın. Ben karakterimdeki tüm hiçbir şeyden memnun olmama, melankolik takılma, bunalıma eğimlilik, tembellik, kolay dağılan konsantrasyon, her buluttan nem kapma özelliklerimi burcuma attım, rahatladım; sizi bilemem.

Burcumu değiştirmek ve bu konuyla ilgili gerekli bilgileri almak için yetkili bir mercii aradım. Keşke olsa, olsa şöyle olurdu herhalde “Burç Komisyon Üst Kurulu”

Bu kurula başvurduktan sonra gerekli belgeler: İkametgah, doğum belgesi, adli sicil kaydı, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet vesikalık, ilmühaber, imza sirküleri vs vs

Bununla gidiyorsun, bir dilekçe yazıyorsun, adam bakıyor kağıda ona göre seni başka başka bölümlere yolluyor, klasik devlet dairesi gibi.

Uzmanla konuşuyorsun ne yapmak ne etmek gerek diye, şikayetlerini sıralıyorsun. Ancak sadece direk burcunu değiştirmek de yetmeyebilir, bunun yükseleni var, ayı var, venüsü var var da var…

Kaç tane yıldız ya da konum değiştirmek istersen tabi ki tüm bu evrakları tekrar vermen lazım, hepsi değişecek çünkü. Çileli iş…

Çünkü aynı burca mensup olduğu halde benim kadar, ne yapsa etse içinde bir sıkıntı hep var olan kişilik özellikleri sergileyemeyebiliyor bazıları. Neden? Çünkü ya ayı farklı ya uranüsü ya platonu bir yerde yollarımız ayrılıyor onunla… Bu durumda anlıyorsun ki bir yıldız yetmiyor, ona göre bambaşka bir konumda yeni bir doğum ayarlıyorlar sana.

Ay bir Eternal Sunshine Of Spotless Mind gibi ne biliyim bir Philip K. Dick romanı gibi abuk subuk bir dünya. Bir gün kalkıyorsun farklı bir kişiliksin, dünya sana güzel geliyor falan. Daha bir hırslısın, kararlısın.

Uzman seçmek de önemli olurdu bir yerde. Mesela “sanatçı kişilik uzmanı”. Yani herkes lider ya da başarılı bir iş adamı/kadını olmak isteyecek değil ya? Bunların sloganları falan olurdu “yıldızlarınızla yaptıklarıma inanamayacaksınız” gibi mesela. Değişik iş alanları açılırdı, ÖSS uzmanları “yıldız ayarlama mühendisliği geleceğin mesleği” derdi. Onlara da malzeme olurdu. Toptan hayatımız değişirdi inanın.

Yani sonuçta Nostradamus gibilerin bu yıldızların hareketlerine bakıp gelecek felaketleri öngördükleri de bir gerçek. Devlet bence buna bir el atmalı,

Sevgiler…


2 yorum:

  1. merhabalar yazınızı cok beğendım fakat takıbe alamadım sızı google frıends eklersenız alabılırım sevgıler :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler, sanırım açabildim :)

    YanıtlaSil