27.03.2013

Dukan Wars


Bu dünyada İdo’nun yaptığı Diamonds remixinden daha kötü şeyler de var. Mesela tam bir elbiseyi beğenmişken bedeninin kalmamış olması, ya da kalanında leke olması gibi. Mesela saçının istediği renk olmamasını bu safhada anamıyorum, çünkü saç mevzusu tamamen trajedidir, mutsuzluk tanımı olmaz; yıkım olur, felaket olur. Eğer hey saç, istediğim renk olmazsan, felaketim olursun! Bu yüzden kuaföre 2 yıldır kesim-boya vesair için gitmiyorum, evde kesiyorum ya annemin elinden öpüyor saçlarım.
Her neyse, tam dedim artık ben de dukan diyeti yapıcam bu son kalan kilolarımı vereceğim dedim, felsefesini çözdüm, tarifler aldım -yeminle gözlerim kör oldu bu arada- bir baktım aşamalar için internette sana bilgi veriyorlarmış. Dukan denilen şey aşama aşama bilen bilir. Neyse a dedim doğum-yaş-kilo yazayım; yazdım “GO” dedim ne çıktı? İdeal kilonuzdasınız size dukan mukan yok!
Anam nasıl yani?! İdeal derken de şöyle bir şey hani zaten zayıfsınız gibi değil de, işte o testi yaparlarken soruyorlar kaç kilo olmak istiyorsun, kaç kilo oldun en zayıf, en şişmanken kaç kiloydun, ailen vs… Yani diyor ki “Gülümmmm sen ancaaaa bu kadar zayıf olursun; senin genetiğin böle, bunla mutlu ol, balık etli balık etli yaşa. Dukan bile sana çözüm olmaz!”
Hayatımda böyle bir ayrımcılık, böyle bir ötekileştirme yaşamadım ben! Ne diyorsun sen yaaa?! Siteye bak resmen; akıllı olsun! Ben bir kere o iğrenç yulaf kepeğini almışım, suyumu kazandım da içmişim, ekmeğimi bölmüş yememişim dukan yeme demiş çünkü, sen ne diyorsun allasen?! Yapıcam bana ne, gör sen zayıflayacağım da. Sonra sitene girip nihahaha diyeceğim NİHAHAHAHA terbiyesiz!
Off neyse, şu aralar diyet ekmek menülerine falan bakıyorum ekmeksizlik çok fena çünkü. Bu vesileyle ben de kek – muffin kaplarıyla haşır neşir olcam gibi. Anneme sordum var dedi. Ama bozulmuş olabilirler, bilemedim şimdi. “Her diyetin bir masraf” dedi kadın bana. Masraf dediği şey de yulaf kepeği ile süzme yoğurt. Sanki avokado istemiş, sanki havyarlı kraker yemem gerekiyormuş gibi bir azarlama çekti bana. Abovv. Süt de aynı işlevi görürmüş. Süzme yoğurt yerine süt, karbonat yerine kabartma tozu o yerine bu kullanarak tamamen farklı bir yiyecek yapacağız sanırım. Off neyse…

2 yorum:

  1. aha :)
    ben de yapayım o testten bakalım ne çıkaçak :)
    boşver en malum kız tibi balık benim gözümde..
    ele avuca gelmeli kız, üfleyince uçmamalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap bakalım ne diyor merak ettim ben de :)
      Tamam ele avuca gelsin de löp löp gelmesin ^^

      Sil